VALIKKO
SULJE VALIKKO
ETUSIVU
TEKIJÄT
ARTIKKELIT JA PODCASTIT
VIDEOT
KUVAGALLERIA
PAKOLAISNUORTEN TUKI
¨
TUTKIEN JA TARINOIDEN KOHTI PAKOLAISTAUSTAISTEN NUORTEN HYVINVOINTIA

Pakolaisnuorten tuki ry:n ytimessä on pakolaistaustaisia nuoria tukevan ja osallistavan toiminnan järjestäminen ja kehittäminen. Toiminta lähtee aina nuorista itsestään ja heidän tarpeistaan. Yhdistyksen kehittämät toimintakäytännöt ovat vapaasti sovellettavissa, ja niihin voi tutustua esimerkiksi yhdistyksen verkkosivuilla. Tietoa ja toimintakäytäntöjä jakamalla yhdistyksen tavoitteena on hyödyntää laajemmin koko yhteiskuntaa.

Yhdistys on tehnyt pakolaistaustaisia poikia ja nuoria miehiä tukevaa toimintaa vuodesta 2002 lähtien. Niin sanottu Kölvi-toiminta – ”kölvi” tarkoittaa pirkanmaalaisessa murteessa pojankloppia – oli pitkään ainoa erityisesti maahanmuuttajataustaisiin poikiin ja nuoriin miehiin keskittyvä työmuoto Suomessa. Kölvi-toiminnan rinnalla yhdistys kehittää myös pakolaistaustaisia tyttöjä ja nuorten vanhempia tukevaa toimintaa.

Yhdistys on valtakunnallinen. Sen kotipaikka ja nykyiset toimipisteet sijaitsevat Tampereella.

Pakolaisnuorten tuki ry ja ALL-YOUTH-tutkimushanke ovat tehneet tutkimusyhteistyötä vuodesta 2018 alkaen. Yhdistyksen toiminnassa mukana olevia nuoria on yhteistyön puitteissa osallistunut tutkimuksen tekemiseen yhdessä hankkeen tutkijoiden kanssa. Lisäksi työntekijät ovat osallistuneet tutkimusraporttien kirjoittamiseen ja tutkimustulosten esittämiseen koti- ja ulkomaisissa konferensseissa ja seminaareissa.

Kölvi-toimintaa esittelevä verkkosivusto:

https://www.kolvi.fi/

Valomo-valmennuksen julkaisema ohjaajan opas toimintakyvyn kulttuurisensitiiviseen tukemiseen:

https://issuu.com/pakolaisnuortentukiry/docs/valomo_opas_issuu

Podcast Valomo-valmennuksen ja ALL-YOUTH-hankkeen yhteistyöstä. Olli Sillanpään haastateltavana Tiina Rättilä.

Linkki podcastiin

#TUTKIENJATARINOIDEN